Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Με ποιο κριτήριο αγοράζουμε αυτοκίνητο
Τετάρτη, 02/12/2020

Τα μηνύματα είναι πολλά σε σχέση με την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, καθώς οι αντιπροσωπείες έχουν πολύ καλές προσφορές, ενώ δεν απουσιάζουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Η επιλογή έχει να κάνει ακριβώς με τις ανάγκες σας, εάν ο λόγος της αγοράς δεν είναι για ένα ακόμα αυτοκίνητο, καθώς δεν υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί.

Το «μυστικό» στην αγορά είναι να καλύπτει τις ανάγκες σας και να μπορεί να στηριχθεί οικονομικά.

Δηλαδή, να αγοράσετε αυτό που ταιριάζει στο προφίλ σας και στις οικονομικές σας δυνατότητες. Ούτε για την ωραία κυρία της διπλανής πόρτας, ούτε για τον γείτονα με στυλ βασιλιά.

Είναι τελείως λάθος να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι πολύ πιο πάνω από τις οικονομικές δυνατότητές σας και να το βλέπετε παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο, στο γκαράζ, στην πυλωτή.

Στην επιλογή θα πρέπει να είστε αποφασιστικοί. Να έχετε μελετήσει και να είστε διαβασμένοι.

Μην σας παρασύρουν οι πωλητές. Οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους, θέλουν να πουλήσουν το ακριβότερο. Λειτουργούν σαν τις Σειρήνες του Οδυσσέα.

Εκεί λοιπόν πρέπει να αντισταθείτε

Το αυτοκίνητο δεν είναι για να βρίσκεται παρκαρισμένο και να το «τρώει» ακίνητο ο χρόνος. Είναι για να το οδηγείτε, να κάνετε εκδρομές, να γνωρίζετε νέα μέρη, νέους ανθρώπους, ανακαλύπτοντας ωραία τοπία, να ξεφεύγετε από τη μίζερη καθημερινότητα.

Θα μας πείτε που να πάμε τώρα με το lockdown σε ισχύ. Μα το αυτοκίνητο δεν το αγοράζουμε για μερικές εβδομάδες, το αγοράζουμε για χρόνια και από την άλλη αυτό με το lockdown κάποτε θα τελειώσει. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το πότε ακριβώς θα γίνει άρση των μέτρων. Εάν ακολουθούμε αυτά που μας λένε οι Ειδικοί και τα εφαρμόζουμε με βασική αρχή την υγιεινή.

Να επιστρέψουμε όμως σε ο,τι έχει να κάνει με την αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου και να τονίσουμε ότι μετά την αγορά ακολουθεί ένας νέος κύκλος εξόδων που έχει να κάνει με την ασφάλεια, τα τέλη κυκλοφορίας, το service, τα καύσιμα, τα ελαστικά.

Για όλα τα αυτοκίνητα δεν ισχύει αυτό; Φυσικά, αλλά όλα δεν πληρώνουν τα ίδια τέλη, την ίδια ασφάλεια, δεν καταναλώνουν την ίδια ποσότητα καυσίμου, ούτε οι διαστάσεις των ελαστικών είναι οι ίδιες.

Επίσης, να το αγοράσετε εκεί που οι όροι είναι οι καλύτεροι, καθώς το χρήμα από τη δική σας τσέπη θα βγει.

Είναι ωραία πρόκληση η «αυτοκινητάδα». Αρκεί να μην ξεφύγεις από το οικονομικό σου πλαίσιο.

Τα αυτοκίνητα δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ να προκαλούν τους καταναλωτές του κόσμου.

Είτε με σχέδια, είτε με χρώματα, είτε με ιπποδυνάμεις, είτε ηλεκτρικά (καθώς ζούμε στη φρενίτιδα της ηλεκτροκίνησης) τα αυτοκίνητα πάντα θα είναι «εκεί» λαμπερά και καλογυαλισμένα, έτοιμα να σας προσφέρουν αυτά που μόνο ένα αυτοκίνητο μπορεί να σας προσφέρει, μαζί με τα δικά σας άτομα.