Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το στοίχημα για τη νέα Ελλάδα 
Παρασκευή, 26/03/2021

Συμπληρώσαμε 200 χρόνια από την αποφράδα ημέρα όπου ως Έθνος, ξεσηκωθήκαμε για να κερδίσουμε την ελευθερία μας. Αποτινάξαμε τον τουρκικό ζυγό, γιατί δεν αρμόζει στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και αποτέλεσε τη βάση των πανανθρώπινων αξιών και τον πυλώνα του παγκόσμιου πολιτισμού, να είναι αιχμάλωτη. Είμαστε μια χώρα που αποτέλεσε τον φάρο της Οικουμένης, αν και σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές, εμφανίζαμε τάσεις αυτοκαταστροφής ή αυτοκτονικού ιδεασμού. 

Η 25η Μαρτίου 2021 ήταν η ημέρα όπου ολόκληρος ο πλανήτης... συναντήθηκε στην Ελλάδα. Και αυτό φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι. Εκτός από την ιστορική μνήμη, διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο και η ηγεσία. Κινητοποιήσαμε όλες τις χώρες του πλανήτη, απογοητεύοντας τους... μισέλληνες που ζουν ανάμεσα μας. Κινητοποιήσαμε τους φιλέλληνες και... τσατίσαμε τους ανθέλληνες. Ακούσαμε και διαβάσαμε τις πιο θερμές δηλώσεις στήριξης και συμπαράστασης και όχι τυπικές ευχές που παραπέμπουν σε... αγγαρεία. Ολόκληρος ο πλανήτης ξέρει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ορόσημο και δεν της αρμόζουν οι κατά καιρούς τυχοδιώκτες της συμφοράς.

Γνωρίζουμε ότι στη διεθνή σκακιέρα, τον κυρίαρχο ρόλο έχουν τα συμφέροντα. Βέβαια, κανείς δεν μας αγαπάει, για τον... ήλιο, τη θάλασσα και το... μουσακά ή το... σουβλάκι. Ωστόσο, μπορούμε να συγκινήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους πάντες, όταν αποδεικνύουμε στην πράξη ότι έχουμε σοβαρή χώρα με κύρος, αξιοπιστία και υψηλούς στόχους. Ο καθρέφτης μας είναι ο διεθνής περίγυρος και παρά τα προβλήματα μας, οφείλουμε να ξεπερνάμε τον φανταστικό μικρόκοσμο μας, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα. Αυτή η εικόνα αντανακλά την αξία μας ως Έθνους. Οφείλουμε να έχουμε σοβαρές ηγεσίες που θα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και όχι τυχοδιώκτες που θα υπηρετούν το δικό τους... παραμύθι, καθιστώντας τη χώρα μας, παράδειγμα προς αποφυγή. Και αυτή η χώρα, έχει αποκτήσει επιτέλους αξία και πάνω σε αυτήν χτίζει υπεραξίες.

Μπορούμε να απογειώσουμε τις εθνικές "μετοχές" μας, έχοντας αξιόπιστα και ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία. Αν είμαστε σαν τα "σαπάκια" του Χρηματιστηρίου το 1999, τότε δεν μπορούμε να έχουμε καμία τύχη. Οι περισσότεροι (δεν λέμε όλοι, γιατί αυτό... αντίκειται στα... κόλπα των γενετικών κυττάρων) καταλαβαίνουν ότι ανακτούμε συνεχώς το μερίδιο της αξιοπιστίας και του κύρους που μας οφείλει η ίδια μας η ιστορία. Μετά από διάφορες παλινωδίες και με νωπές τις μνήμες από κυβερνήσεις που θύμιζαν... παιδική χαρά, όλοι αναγνωρίζουν ότι αποτελούμε έναν αξιόπιστο εταίρο, σύμμαχο και φίλο.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2021, ολόκληρος ο πλανήτης "φρεσκάρισε" στη μνήμη του ποιοι είμαστε. Τους το υπενθυμίσαμε και ίσως δεν ήμασταν έτοιμοι να υποδεχθούμε το θετικό σοκ, που προκάλεσε η ανταπόκριση τους! Οι δηλώσεις, οι συμβολισμοί και οι εκδηλώσεις της ημέρας, μας γέμισαν υπερηφάνεια και λειτουργούν ως πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον. Δεν είναι λίγο πράγμα χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ρωσία και ολόκληρη η υπόλοιπη Ευρώπη, να αναφέρονται στην πατρίδα μας, σαν να έχουν αίμα και καρδιά ελληνική. Την ίδια ημέρα στην τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ω, τι ειρωνεία), διαμορφωνόταν ο χάρτης της (μέρα προς μέρα) συμμόρφωσης της Τουρκίας με τους κανόνες και τις αξίες της Ευρώπης. Να της θυμίσουμε τι μπορεί να υποστεί, αν αμφισβητήσει ή θέσει σε κίνδυνο αυτές τις αξίες. Τόσο η Ευρώπη όσο και η Ελλάδα, έχουν απόλυτο συμφέρον από μια στενότατη συνεργασία με τη γειτονική χώρα. Τα οφέλη σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, θα είναι πολλαπλά για όλους. Ωστόσο, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πρέπει να καταλάβουν οι γείτονες μας, ότι τα παιχνίδια επιβολής, έχουν τελειώσει. Ο διεθνής παράγοντας έχει κάνει τις επιλογές του και δεν τις θέτει καν προς συζήτηση... 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μόλις 64 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μίλησε αφοαπλιστικά... ξεκάθαρα και δεν άφησε περιθώρια αμφισημιών. Μίλησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επί μισή ώρα, έστειλε μήνυμα στους ομογενείς και απευθύνθηκε στους πολίτες αυτής εδώ της χώρας. Ξέρουμε ότι η Υπερδύναμη έχει στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνά τους παραδοσιακούς δεσμούς με τη χώρα μας. Το "αεροπλανοφόρο" της αμερικανικής βάσης της Σούδας και η άφιξη του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου "Αιζενχάουερ", δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμηση των Αμερικανών και ταυτόχρονα, τα μηνύματα προς την Τουρκία για τον... στραβό δρόμο που έχει πάρει.           Το "σκίσιμο" των αιθέρων από τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 ήταν η απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει μια ομπρέλα προστασίας και η θέση της στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι αδιαπραγμάτευτη. Υπάρχει... απαγορευτικό, σε οποιονδήποτε διανοηθεί κατάκτηση σπιθαμής εδάφους που ορίζεται από τους εθνικούς αγώνες, αλλά και το διεθνές δίκαιο.

Εκτός των αναφορών Μπάιντεν και της παρουσίας των ΗΠΑ στην ιστορική στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, το ίδιο συνέβη και με τη Γαλλία. Η απουσία Μακρόν λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα του και η παρουσία της υπουργού Αμύνης, συνοδεύτηκε από τις υπερπτήσεις των Rafale που σε λίγους μήνες θα αρχίζουν σταδιακά να ενισχύουν την αμυντική ομπρέλα της χώρας μας. Ο ουρανός του Αιγαίου είναι υπόθεση ολόκληρου του δυτικού κόσμου και αυτό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Η συνέντευξη Μακρόν στην ΕΡΤ1 και στον σπουδαίο δημοσιογράφο Νίκο Αλιάγα, επίσης, δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες. Οι πάντες είναι δίπλα στην Ελλάδα. Όταν απειληθεί ή... αδικηθεί ως προς την ιστορία της από ξένο επιβουλέα, θα ενεργοποιηθεί η ομπρέλα προστασίας. Οι σύμμαχοι έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ και θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα θερμά λόγια δεν θα αποτελέσουν γράμμα κενό περιεχομένου, οδηγώντας στην ευθεία αμφισβήτηση της αξιοπιστίας τους... 

          Φαντάζεστε αυτή η χώρα να κυβερνιόταν από πολιτικά τσίρκουλα, από κομμουνιστικά ρετάλια και... πειραγμένους εγκεφάλους, που ονειρεύονται τους "παραδείσους" της Βενεζουέλας, της Κούβας ή της Βόρειας Κορέας; Ακόμη και η μεγάλη δύναμη που λέγεται Ρωσία, υποκλίνεται στην Ελλάδα, σέβεται τη θέση μας στην Ευρώπη και επιδιώκει ενίσχυση των δεσμών, έχοντας και ως σημείο αναφοράς την κοινή ορθόδοξη παράδοση. Φυσικά, η Ρωσία, δεν έχει καμία σχέση με τον κομμουνισμό, όπως θέλουν να πιστεύουν τα... αραχνιασμένα μυαλά του Περισσού ή της Πλατείας Εξαρχείων. Ο δε Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που... ονειρεύεται σοσιαλιστικές επαναστάσεις με εργαζομένους που θα εξασφαλίσουν στα... έτοιμα σοβιέτ του Περισσού το αραλίκι της κομμουνιστικής εξουσίας, ας κοιτάξει το... κομμουνιστικό ρολόι του, για να δει τι ώρα είναι!

          Το ίδιο πρέπει να καταλάβουν και οι... ψυχάκηδες του Διαδικτύου που μοιράζουν... ψόφους πίσω από τα πληκτρολόγια και προσπαθούν να δώσουν ενδιαφέρον στη ρουτινιάρικη ζωή τους, μιας και δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο, εκτός από διαδηλώσεις, πορείες και ζημιές. Ο καθένας μπορεί να ονειρεύεται ακόμη και διακοπές με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, όπως θα έλεγε ο... σύντροφος Τσακαλώτος! Γιατί όπως είχε πει και ο Λεωνίδας Κύρκος το 2006 σε συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά "ευτυχώς που δεν κερδίσαμε τον Εμφύλιο, γιατί θα μας κυβερνούσαν κάτι γελοία ανθρωπάκια", ενώ είχε αποκαλύψει ότι είχε σκίσει την "Αυγή", αηδιασμένος για το πώς εξελίχθηκε το ιστορικό έντυπο της Αριστεράς.

          Γιατί γράφουμε τα παραπάνω; Αφενός για να καταλάβουν οι σύντροφοι ότι οι αναροχκομμουνιστικές ονειρώξεις θα είναι καταδικασμένες εν τη γενέσει τους, και αφετέρου για να γνωρίζουν ότι στην περίπτωση που κάποιος... ανεγκέφαλος αποπειραθεί, να αλλάξει την πορεία της χώρας, θα φάει το... κεφάλι του! Αλλά, ας υπάρχουν και αυτοί οι δύσμοιροι για να δίνουν έναν εύθυμο τόνο στη ζωή μας. Κι αυτοί χρειάζονται! Παρεμπιμπτόντως, κάποιοι αστείοι τύποι που προσπάθησαν να... αλλάξουν τον κόσμο το 2015, τελικώς, έφαγαν τα μούτρα τους! Γιατί αν πιστεύεις ότι θα καταρρίψεις... Rafale με... φυσοκάλαμο, τότε γίνεσαι υποψήφιος για κομπάρσος που θα τρώει... σφαλιάρες σε θεατρική επιθεώρηση του Σεφερλή!

          Στις 7 Μαρτίου 1948, με την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, η Ελλάδα διαμόρφωσε τα σημερινά της σύνορα. Χρειάστηκαν αγώνες 127 ετών για να μεγαλώσει η χώρα, η οποία αντιμετώπισε δύο παγκόσμιους πολέμους, εμφύλιο πόλεμο-συμμοροτιπόλεμο και δικτατορίες. Από το 1974, υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και με νωπές τις μνήμες από την τραγωδία της Κύπρου, πήραμε οριστικά τον δρόμο μας, κόντρα σε συνθήματα του τύπου "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και "Έξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων". Στην πορεία και οι... επαναστάστες του μπαλκονιού, κατάλαβαν ότι δεν είχαν το περιθώριο του... λάθους. Η κατάρρευση του κομμνουνιστικού μπλοκ στα τέλη της δεκαετίας του ΄ 80-αρχές δεκαετίας του ΄90, ήταν οι τίτλοι τέλους σε όσους πίστευαν ότι αυτή η χώρα θα σέρνεται πίσω από ανελεύθερα σταλινικά καθεστώτα. Η Ιστορία μας, δεν αφήνει περιθώριο για λάθη. Δεν μπορεί να δημουργεί ζωτικό χώρο σε ακροδεξιούς φασίστες και σε αναρχοκομμουνιστικά "σκουπίδια".

          Η Ελλάδα των επόμενων 200 ετών, θα πρέπει να είναι μια σύγχρονη χώρα, όπου θα συνωστίζονται ξένοι μνηστήρες για να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας, ώστε το brain drain να μετατραπεί σε brain gain. Η πανδημία του κορωνοϊού, μας φέρνει πίσω και αποτελεί σίγουρα ένα τεράστιο εμπόδιο. Ωστόσο, σιγά σιγά θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα επανεκκινήσουμε τις μηχανές μας. Μέσα σε ένα περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων, με ευρωπαϊκούς πόρους 50 δισ. ευρώ έως το 2027 και με ξεκάθαρη διάθεση από ξένους επενδυτές για να τοποθετηθούν στο μεγάλο ελληνικό στοίχημα της ανάπτυξης. Από την άλλη, η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση όλων των υπηρεσιών και διαδικασιών, θα δώσουν τέλος στο γραφειοκρατικό σύστημα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

          Η προώθηση της καινοτομίας, η ανάδειξη του μοναδικού τουριστικού προϊόντος, η γεωπολιτική μας θέση με σύγχρονα οδικά, σιδηδρομικά έργα και λιμάνια, ο ρόλος μας στους δρόμους της Ενέργειας, οι πρώτες ύλες μας, οι σπάνιες γαίες και τα ορυκτά μας, μπορούν να εξασφαλίσουν αυτό που δεν... θέλουν τα αναρχοκομμουνιστικά απολειφάδια: δουλειές και ευημερία. Οι επενδύσεις που δημιουργούν δουλειές, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα για τα πάσης φύσεως παράσιτα που αυτοπροσδιορίζονται ως "αγωνιστές", λειτουργούν ως εξτρεμιστές, συμπεριφέρονται ως τρομοκράτες και "επενδύουν" στον ανθρώπινο πόνο. Το ίδιο θα συμβεί και με τους πολιτικούς τους προστάτες, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν ως τυχοδιώκτες, γιατί δεν έχουν το υπόβαθρο και το περιεχόμενο για να σταθούν ως ώριμοι, λογικοί και δημιουργικοί άνθρωποι.

          Η Ελλάδα των επόμενων... 200 ετών, θα μεγαλουργεί με δημιουργικά μυαλά και όχι... ασπόνδυλα όντα. Θα εμπνέει ασφάλεια, αλλά θα πρέπει να  εγγυάται την έννομη τάξη και να πατάσσει κάθε μορφής έγκλημα και κάθε... καρυδιάς κακοποιό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια των συμβιβασμών με τους άρρωστους και ψυχοπαθείς που δεν θέλουν να καταλάβουν πώς εξελίσσεται και προοδεύει ο σύγχρονος κόσμος. Η χώρα, δεν μπορεί να προχωρήσει με τα παράσιτα που καταστρέφουν, αλλά ούτε και με τις μειοψηφικές αλητείες που υποσκάπτουν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Και αυτό το οφείλοουν οι υπεύθυνες πολιτικές ηγεσίες, ως ελάχιστο φόρο τιμής, σε όσους αγωνίστηκαν πριν από 200 χρόνια. Γιατί πρέπει να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία, την ελευθερία και την ασφάλεια, απονευρώνοντας τους υβριστές και τους κακοποιούς, περιθωριοποιώντας τους πολιτικούς προστάτες τους και δημιουργώντας συνθήκες προόδου, ευημερίας και κοινωνικής ευρυθμίας. Γιατί πολύ απλά στον σχεδιασμό της νέας Ελλάδας του... 2121, δεν μπορούν να έχουν θέση τα σκύβαλα της ιστορίας. Είναι το τεράστιο χρέος μας σήμερα έναντι των γενεών του αύριο...