Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηγέτες
Παρασκευή, 20/05/2022

Περίπου το 40% των πολιτών αυτής της χώρας είναι Ολυμπιακοί (αμέσως ή εμμέσως) και το υπόλοιπο 60%, συμπεριφέρονται ως... αντι-ολυμπιακοί και μετά ως υποστηρικτές της ομάδας τους. Το ίδιο ισχύει και στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον που ζούμε.

          Μίλησε ο Μητσοτάκης στο Κογκρέσσο και οι μισοί αισθάνθηκαν Έλληνες, ενώ οι άλλοι μισοί έχασαν τον... ύπνο τους και μετά το αρχικό σοκ, αναλώθηκαν σε αστειότητες ή προέβησαν σε αψυχολόγητα σχόλια, που παραπέμπουν σε... ψυχιατρική ανάλυση ή πλήρη ευθυγράμμιση με τους... εξοργισμένους Τοούρκους! Ακόμη και αν έπαιζε ο Ολυμπιακός με τουρκική ομάδα, οι... αντι-ολυμπιακοί θα ήταν με την τουρκική, σε πλειοψηφική βάση. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που μπορεί να υποστηρίζουν την ομάδα τους και να υποστηρίζουν και τον Ολυμπιακό, όταν παίζει στις διεθνείς διοργανώσεις. Προφανώς, γιατί έχουν λιγάκι... μυαλό παραπάνω! Είναι ξεκάθαρο ότι και η πολιτική μας ζωή, σε μεγάλο βαθμό (αν όχι στον απόλυτο...) έχει... ποδοσφαιροποιηθεί!

          Όμως, άλλο οι ομάδες και άλλο η πολιτική. Τα όσα ανέφερε ο Μητσοτάκης στο Αμερικανικό Κογκρέσο και η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, θα έπρεπε να μας προξενούν τον μέγιστο βαθμό ευφορίας και υπερηφάνειας ως Έλληνες. Όπως και στην περίπτωση που θα έπαιζαν πολύ καλά σ΄ ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Άρης. Αλλά να έχεις παίξει καλή... μπάλα και να έχεις απέναντι σου μίζερους ανθρώπους, αυτό δεν είναι συμπεριφορά, αλλά συνιστά μείζον πρόβλημα, όταν πρόκειται για τη χώρα μας. Ενδεχομένως να συνιστά και ψυχική νόσο, αλλά ας μην το ανοίξουμε το θέμα... 

          Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, αλλά πολύ περισσότερο η συγκλονιστική ομιλία του στο Κογκρέσο, για την οποία χειροκροτήθηκε πολλές φορές από τους αντιπροσώπους της μεγαλύτερης δύναμης του κόσμου, οδήγησε σε συμπεριφορές... παράνοιας, τόσο τους Τούρκους, όσο και τους... αντι-Μητσοτακικούς! Μια ομιλία βγαλμένη μέσα από την πορεία των ετών της ιστορίας μας, προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα και τις προκλήσεις. Μια ομιλία ενός ηγέτη που δεν εκπροσωπούσε μια ελεεινή χώρα, η οποία ζητούσε βοήθεια από τον Πούτιν και τον Μαντούρο, αλλά που... ταρακούνησε την υπερδύναμη, φωνάζοντας της ότι πρέπει να μας βλέπει σοβαρά και να μας υπολογίζει. Όχι για να μας κάνει χάρη, αλλά για να συνειδητοποιήσει ότι η δημοκρατία, η ελευθερία, αλλά και οι απειλές, μπορεί να είναι κοινές και πολυεπίπεδες. Μιας χώρας, με συγκροτημένη ηγεσία και όχι έναν συρφετό καραγκιόζηδων που εξαντλούν την... αγωνιστικότητα τους σε συλλαλητήρια προς την αμερικανική πρεσβεία, στρίβοντας στο ύψος της Πλατείας Συντάγματος, για να πάνε για καφέ...

          Πολλές φορές κατά το παρελθόν με τις αντιφατικές μας πολιτικές συμπεριφορές και τον αντιαμερικανισμό, δίναμε την εικόνα μιας γελοίας χώρας, που για όλα της φταίνε οι άλλοι, χωρίς ποτέ να φταίμε εμείς! Λες και έφταιγαν οι Αμερικανοί για το ξεχαρβάλωμα του Κράτους που οδήγησε σε πλήρη εκτροχιασμό τα δημόσια οικονομικά και την οικονομία. Λες και έφταιγαν οι Αμερικανοί για την... ΑΤΑ του Ανδρέα, τους μαζικούς διορισμούς και την υπερχρέωση. Λες και έφταιγαν οι Αμερικανοί και οι λοιποί φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι μας, για το γεγονός ότι οι περισσότεροι ψήφιζαν με γνώμονα το βόλεμα στο Δημόσιο ή σε καμιά μπίζνα. Λες και έφταιγαν όλοι οι εκτός συνόρων, που διώχναμε τις επενδύσεις, με προσφυγές, τοποθέτηση βομβών, και πιστόλια αρρωστημένων εγκεφάλων, μελών τρομοκρατικών οργανώσεων. Λες και έφταιγαν οι Αμερικανοί και όχι οι πολιτικοί τυχοδιώκτες και λαϊκιστές που παρέσυραν τον λαό, σε επιλογές τύπου Τσίπρα.

          Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο, έδειξε ότι μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι και υπερήφανοι, γιατί μια μικρή χώρα καταφέρνει να παίζει στα μεγάλα σαλόνια του... Μουντιάλ της πολιτικής. Δεν μπορούμε να είμαστε παρίες, ούτε... ψωροκωσταίοι! Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι είμαστε για τα... σκουπίδια και μάλιστα χωρίς τη δυνατότητα ανακύκλωσης, καθώς δεν μπορεί να προκύψει κάποιο όφελος από μια τέτοια διαδικασία!

          Ας... ζωντανέψουμε τις εικόνες και ας κάνουμε τις συγκρίσεις. Να βλέπεις από τη μία τον Μητσοτάκη να απευθύνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη, μέσω του μεγαλύτερου... ναού αντιπροσώπων στον κόσμο και από την άλλη, να σκέφτεσαι τον Τσίπρα να τηλεφωνεί στον Πούτιν για να του φέρει... ρούβλια ή να τυπώσει δραχμές και τα... εξαπτέρυγα του, να συνεννοούνται με τον Μαντούρο για να μας φέρει πανάκριβο πετρέλαιο, από την άλλη άκρη του κόσμου! Ας σκεφτούμε στις δύσκολες εποχές των μνημονίων, τις προσπάθειες Σαμαρά και Βενιζέλου να κρατήσουν όρθια τη χώρα και το 2015, να βλέπεις άθλια πολιτικά υποκείμενα να παίζουν την τύχη της στα... ζάρια και να οδηγούν τους πολίτες στα ΑΤΜ για ένα... 60ευρω, αποτελώντας θέμα για την προβολή της εθνικής μας... υπερηφάνειας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη!

          Σκεφτείτε το πλαίσιο, το όραμα και τους στόχους για μια σύγχρονη Ελλάδα που ανέδειξε ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ και κάντε τους συνειρμούς σας, ανακαλώντας στη μνήμη σας το αστείο θέαμα ενός ταλαίπωρου Τσίπρα να συνομιλεί με τον Μπιλ Κλίντον για την Ελλάδα και να προκαλεί τον οίκτο όχι μόνο των Αμερικανών, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας. Ας θυμηθούμε τις σταράτες κουβέντες του Μητσοτάκη για τον... ενοχλητικό γείτονα μας και ας κάνουμε τις προβολές για τα αίσχη που ακούτε και διαβάζετε από τους αξιολύπητους Συριζαίους, μαζί με τα ρυπαρά έντυπα τους και τα καρακόλια τους στο διαδίκτυο. Συγκρίνετε την κριτική τους με αυτήν που ακούτε και διαβάζετε από την Τουρκία και τον φιλικό τύπο του τυράννου Ερντογάν! Από τη μία εξοργίζεσαι και από την άλλη σου έρχεται να γελάσεις και να τους λυπηθείς! Φαίνεται ότι ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα Πολιτικής Οικονομίας που απονεμήθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, αλλά και... πολλά άλλα, αποτελούν χρωστούμενα για... δυο ζωές!

          Σκεφτείτε το κύρος της χώρας και τη μάχη που δίνει αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση, μέσα σε ένα τρομακτικό, εχθρικό και επικίνδυνο περιβάλλον, με πανδημίες, απειλή εισβολής στα σύνορα, πρόκληση σύρραξης από τους Τούρκους, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πληθωρισμό και μεγάλη αστάθεια στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Σκεφτείτε τι έχει γίνει και μετά κόψτε... Τσιπροπολακοτζανακοσκουρλέτηδες και βγάλτε συμπεράσματα! Κατ΄ αρχάς είναι θέμα αισθητικής και κατά δεύτερον είναι ζήτημα αντίληψης της... καλαισθησίας ή της... αναισθησίας, αυτών που τους... αποθεώνουν! 

          Ό,τι εκνευρίζει τους Τούρκους, εκνευρίζει και τους Συριζαίους. Ό,τι... τρελαίνει τους Ρώσους, τρελαίνει και τους Συριζαίους. Τα λαμόγια και οι απατεώνες,, όπως ξέρουμε όλοι, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα είδος πολιτικής μαφίας που "κερνάει"... σανό την πελατεία του, "πουλάει" ψέμα και απάτη και εν τέλει πασχίζει για την πάρτη του, ώστε να ξεδιπλώσει τον πραγματικό εαυτό των μελών της. Και ο πραγματικός εαυτός, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα άθροισμα συμπεριφορών που παραπέμπουν σε απολυταρχικές, τυραννικές και φασιστικές πρακτικές.

          Οι απάτριδες και μισέλληνες που τρέφουμε στον κόρφο μας, είναι αυτοί που... τρελαίνονται όταν η Ελλάδα πετάει ψηλά, αναδεικνύοντας τις αρχές και τις διαχρονικές αξίες της, όπως η δημοκρατία, η ελευθερία και ο φιλελευθερισμός με κοινωνικό πρόσημο. Τους ενοχλεί η πρόοδος και συμβιβάζονται με την οπισθοδρόμηση, μέσα από το δικό τους "προοδευτικό" και χρεοκοπημένο αφήγημα. Βγάζουν την... ευλογιά του πιθήκου, όταν αναδεικνύονται η ιστορική μας πορεία στους αιώνες, ο πολιτισμός μας, η δημιουργικότητα μας. Δεν δούλεψαν ποτέ και απλά επιβεβαιώνουν κάθε στιγμή ότι ξέρουν να επιβιώνουν ως παράσιτα, κεφαλαιοποιώντας την αφέλεια. Εκπροσωπούν το περιθώριο, το αφύσικο και το μίζερο. Ποτέ η κανονικότητα δεν αποτελούσε ευκαιρία για την Αριστερά, όπως δήλωσε προ μηνών, μιας αφελής,,, σύντροφισσα, που έχει δώσει τις δικές της... μάχες, στα χλιδάτα δωμάτια υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις ενός... βρώμικου καπιταλιστικού συστήματος!

          Μπάιντεν, Χάρις, Πελόζι, Μενέντες χειροκρότησαν πολλές φορές τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος είναι από τους ελάχιστους ηγέτες παγκοσμίως που έχει μιλήσει στο ναό της Αμερικανικής Δημοκρατίας. Όσα τα χειροκροτήματα τους, τόσες και οι... μαχαιριές στον Ερντογάν, τον Τσίπρα και τους λοιπούς της... παλιοπαρέας. Ο Μητσοτάκης μίλησε στις ΗΠΑ "πουλώντας" ΕΛΛΑΔΑ. Οι νάνοι του πολιτικού μας συστήματος, σχολίασαν τα κοσμοϊστορικά δρώμενα, ως γνήσιοι εκπρόσωποι μιας... Ελλαδίτσας, που βολεύεται και επιβιώνει, μέσα από τους αφελείς και αξιολύπητους... πελάτες της!