Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το διακύβευμα
Παρασκευή, 27/05/2022

Ο πλανήτης ταλανίζεται από τις συνέπειες της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η Ευρώπη καλείται να χαράξει νέα στρατηγική για τα επόμενους... αιώνες! Καλείται να απεξαρτηθεί από τις ρωσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές (ενέργεια, πρώτες ύλες, βασικά τρόφιμα) και πρέπει να κάνει το κουμάντο της. Οι αποφάσεις έχουν δυσκολίες, η ζημία είναι δεδομένη, αλλά στο τέλος της διαδρομής, θα κυριαρχήσει το μακροπρόθεσμο όφελος.

          Μέσα στο νέο σχεδιασμό ενός νέου κόσμου που τώρα... γράφεται και θα περάσει δια... πυρός και σιδήρου, έως ότου σχηματοποιηθεί, η Ελλάδα αποκτά περίοπτη θέση. Μια θέση κυρίαρχου κράτους που το ακούνε και το λαμβάνουν υπόψιν, όλοι τους. Δεν είναι ο παρίας και ο... Ζήκος της παρέας, που τον περιμένουν για να τον μαλώσουν και να του ρίξουν... φάπες. Το ρωσικό φυσικό αέριο σε μερικά χρόνια, πρέπει να αποτελέσει παρελθόν και οι νέες διαδρομές του "φιλικού" καυσίμου, βάζουν... βίαια στον γεωπολιτικό, ενεργειακό και οικονομικό χάρτη την Ελλάδα και την Κύπρο. Ταυτόχρονα με τη ραγδαία διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τη δύναμη του ήλιου και του ανέμου, μπορούμε να φτιάξουμε ένα διαρκές success story. Ο κόσμος μας άλλαξε στις 24 Φεβρουαρίου και ταυτόχρονα, ο βαθμός πυλυπλοκότητας των προβλημάτων που δημιουργούνται, αυξάνεται σημαντικά, παραμετρικά και ασύμμετρα, υπό την απειλή της μεγαλύτερης κρίσης στασιμοπληθωρισμού, που μπορεί να πλήξει την ανθρωπότητα και κυρίως τον ευρωπαϊκό χώρο, μετά από πολλές δεκαετίες.

          Η νέα θέση της Ελλάδας σε αυτόν τον χάρτη, δεν μπορεί να κατακτηθεί από ηγεσίες της... πλάκας, αλλά από ηγέτες με αποδοχή, αξιοπιστία, υπευθυνότητα και όραμα. Χιλιάδες πρόεδροι και πρωθυπουργοί τουλάχιστον των μισών κρατών του πλανήτη, που πέρασαν στην αιωνιότητα ή είναι εν ζωή, θα ήθελαν να μιλήσουν στο Αμερικανικό Κογκρέσο από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι σήμερα. Αλλά δεν έτυχε. Την τύχη αυτή την είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα μπορούσε να την έχει και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά με τα καμώματα του, ο μόνος λόγος για να τον καλέσουν να μιλήσει στο Ναό της Αμερικανικής Δημοκρατίας, θα ήταν καθαρά... ψυχαγωγικός! Από τη μία πλευρά ο κόσμος του Μητσοτάκη και κάθε ανθρώπου που έχει ρεαλισμό και από την άλλη πλευρά η αριστερή... κοσμάρα και οι ουτοπικές της αναζητήσεις!

          "Ο Μητσοτάκης πήγε προβλέψιμος και έφυγε δεδομένος από τις ΗΠΑ", όπως έγραψε μια εφημερίδα που τοποθετείται στον αριστερό χώρο. Η πολυφωνία είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, αλλά όταν αναπαράγεις ή ταυτίζεσαι με τη θέση του γείτονα που αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τότε το πράγμα αρχίζει και... βρωμάει. Πολλοί τσάμπα μάγκες έστησαν μαγαζιά και παραμάγαζα τα τελευταία 15 χρόνια, έχοντας στη... βιτρίνα τους, φωτογραφίες του Πούτιν, του Μαντούρο, του Κάστρο και πάει λέγοντας. Ήρθε όμως η ώρα, για να ξεχάσουν όσα ήξεραν. Ο κόσμος άλλαξε θεματικά από τη μέρα που ο Σφαγέας Πούτιν, εισέβαλε στην Ουκρανία.

          Η Ελλάδα έλαβε καθαρή θέση από την πρώτη στιγμή. Υπέρ του αμυνόμενου, φυσικά. Κόντρα στους ανεγκέφαλους που πιστεύουν ότι μπορούμε να είμαστε μία... πίτα γύρο απ΄ όλα! Πήγαμε με όλους αυτούς που βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι και κάναμε ακριβώς τα ίδια με αυτούς, ως προς τις υποχρεώσεις μας. Μόνο στο μυαλό των... συντρόφων, υπήρχε ο κανόνας της ουδετερότητας. Μόνο που δεν ξέρουμε εάν με έναν τέτοιον κανόνα, θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν αύριο οι σύμμαχοι μας, αν στη θέση του Πούτιν ήταν ο Ερντογάν και στη θέση της Ουκρανίας, η Ελλάδα. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, έχουμε να κάνουμε με τα πρόθυμα ακροατήρια, τα οποία ανδρώθηκαν μέσα από το βόλεμα, το λάδωμα, την... αλληλεγγύη και τα συνθήματα κατά της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ. Αν είχαν κυριαρχήσει, ένας Θεός ξέρει που θα ήμασταν σήμερα...

          Ο κόσμος στον οποίο ανήκει η Ελλάδα είναι ο κόσμος των επενδύσεων και όχι ο μικρόκοσμος του αριστερού νταβατζή που υπερφορολογεί και εκβιάζει για να εξασφαλίζει επιδόματα πείνας στο αφελές ακροατήριο. Η ελεύθερη αγορά με κανόνες είναι το μοντέλο που πάσχει σε ελάχιστα σημεία, συγκριτικά με το χρεοκοπημένο μοντέλο του κομμουνισμού, που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους. Ακόμη και η εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας, για κάποιους αποκτά περιεχόμενο μέσα από το χρεοκοπημένο αφήγημα της Μπολσεβικισμού, του Λενινισμού και του Σταλινισμού.

            Η Ελλάδα που θέλουμε είναι η Ελλάδα που μιλάει στο Κογκρέσο και είναι... προβλέψιμη. Προβλέψιμη για την απόκτηση υπερ-μαχητικών 5ης γενιάς τύπου F-35 και... δεδομένη ως προς τον εξοβελισμό της Τουρκίας, από το πρόγραμμα συμπαραγωγής και αγοράς. Οι Τούρκοι μόνο ως όνειρο θερινής νυκτός μπορούν να δουν τα F-35, για τα οποία, ποτέ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ύψωσε το ανάστημα του (;) στις ΗΠΑ. Ίσως να μην... πρόλαβε ή τον... πρόλαβε ο Μητσοτάκης! Συμβαίνουν αυτά...

          Η Ελλάδα είναι... προβλέψιμη γιατί απαντάει στον Έβρο, ως υπερασπιστής του δυτικού μοντέλου που έχει ως συστατικά του τη δημοκρατία, τις αρχές και τις αξίες του νοικοκύρη. Και η Ελλάδα είναι... δεδομένη ως προς την απάντηση της στους πάσης φύσεως τσαμπουκάδες της Τουρκίας και όσων χρησιμοποιεί για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας. Με τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, θα μπορούσαν να είναι πολύ... καλύτερα τα πράγματα, χωρίς φύλαξη συνόρων και τις ορδές των δυστυχισμένων λαθρομεταναστών να αναζητούν την ελπίδα στον δυτικό κόσμο. Αυτόν τον κόσμο που δεν... αρέσει στους Αριστερούς. Ειρήσθω εν παρόδω, δεν ξέρουμε πώς θα αντιδρούσε το αριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ομοϊδεατών τους, εάν τους... μαλώναμε γιατί το βράδυ στα σπίτια τους, κλειδώνουν την πόρτα και βάζουν τον συναγερμό! Αν θέλουν ανοικτά σύνορα, ας ξεκινήσουμε από το πιο απλό: να αφήσουν ανοικτές τις πόρτες και διάπλατα τα παράθυρα των σπιτιών τους και μετά το... ξανασυζητάμε!

          Η Ελλάδα είναι... προβλέψιμη και δεδομένη στον στόχο της προσέλκυσης επενδύσεων για να υπάρχουν δουλειές, να δημιουργούνται έσοδα, να μπορούν να στηρίζονται οι αδύναμοι, να μένουν στη χώρα οι νέοι άνθρωποι. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι προβλέψιμη και δεδομένη ως προς σκίσιμο των μνημονίων, σε αντίθεση με αυτούς που θα τα έσκιζαν και τελικώς, έσκισαν τα... ιμάτια τους, φέρνοντας απογοήτευση και εθνική ντροπή. Ταυτόχρονα, η σημερινή κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι δεν λαμβάνει υπόψιν της τα λεφτόδενδρα, τα οποία είναι δεδομένα για την... προβλέψιμη Αριστερά! Επιπλέον, η σημερινή κυβέρνηση είναι δεδομένη και προβλέψιμη, ως προς τις κινήσεις της για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών στα πανεπιστήμια και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Δεν είναι εύκολη περίπτωση, αλλά σημασία έχει η στρατηγική. Από την άλλη, έχουμε τους προβλέψιμους και δεδομένους του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών γκρουπούσκουλων που θέλουν να επιβάλλουν το... δικαίωμα της αφισορύπανσης και των... εικαστικών συνθημάτων στους τοίχους, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στο πιο υπανάπτυκτο κράτος του κόσμου. Φασισμός από τους λίγους γιατί έτσι γουστάρουν, πρέπει να σηκώνει την ανάλογη τιμωρία κλιμακωτής διαβάθμισης. Τσάμπα μαγκιές, τέλος...

          Η κυβέρνηση είναι προβλέψιμη και δεδομένη ως προς την ενίσχυση της γνώσης και της δημιουργίας ενός σοβαρού εκπαιδευτικού συστήματος, όπως προστάζουν οι σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, αλλά και προσαρμοσμένο στην ιστορία μας. Ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο, αφορούν την εγχώρια Αριστερά, η οποία, μονίμως βρίσκεται στην... κοσμάρα της. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις, όπου το φυσιολογικό και το φυσικό φαντάζουν ως... ανώμαλα για τους αριστερούς "εγκεφάλους", οι οποίοι προκρίνουν ως φυσιολογικό, το αρρωστημένο κατασκεύασμα της κοσμάρας τους! Βόλεμα, μιζέρια, ανοχή στην ανομία, φασιστικού τύπου επιβολή "δικαιωμάτων" (που ούτε για πλάκα δεν θα μπορούσε να σκεφτεί διανοηθεί κάποιος σε αυταρχικές χώρες κομμουνιστικού τύπου), προάσπιση της μετριότητας και της ανικανότητας, καταγγελία της προόδου και της αριστείας. Αυτοί είναι οι... προοδευτικοί! Αν δεν τους αρέσει η κανονική πρόοδος, ας πάνε να δώσουν τα φώτα τους, στις χώρες που θαυμάζουν...

          Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου εν πολλοίς, η πλειονότητα των πολιτών της πρεσβεύει το μη φυσιολογικό και σε πολλές περιπτώσεις το... θανατηφόρα άρρωστο! Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το μορφωτικό επίπεδο, αλλά με τον τρόπο σκέψης και τις καταβολές. Όπως δεν είναι φυσιολογικό να είσαι ακροδεξιός φασίστας και να... διαφημίζεις ότι θέλεις... δημοκρατία και το καλό του τόπου, το ίδιο ισχύει και για όσους είναι θαυμαστές του Στάλιν, του Πούτιν, των Ταλιμπάν και του κομμουνιστικού... ιδεώδους που θέτει σε πρώτο πλάνο τον... άνθρωπο!

          Στις προσεχείς κάλπες, καλούνται οι νοήμονες πολίτες να κάνουν τη διαφορά. Καλούνται να αποτελέσουν και πάλι την πλειοψηφία που θα συνταχθεί με αυτούς, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν καλύτερες προοπτικές μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο και όχι με αυτούς που είναι στην... κοσμάρα τους! Ο λαϊκισμός και η πολιτική ανωμαλία είναι ο... λογαριασμός που έρχεται στον λαό. Όπως έγινε και την περίοδο 2015-2019. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε στα ζάρια της πατρίδα μας. Μπορούμε να κάνουμε χαβαλέ με τους γραφικούς... σφυροδρεπανηφόρους, με τις... κηραλοιφές και με τους... Γιάνηδες! Μπορούμε να κάνουμε επίσης χαβαλέ με τους δημιουργούς των fake news ή τους... μνημονιοσκίστες, αλλά μόνο αν βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Σε αυτήν την περίπτωση και επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, αν ο χαβαλές αποκτήσει υπόσταση μέσα από την κάλπη, τότε ας είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τον λογαριασμό. Αν δεν έχουμε μυαλό, τότε, ας μην διαμαρτυρηθούμε για το τελικό ύψος της... χρέωσης.

          Στις επόμενες εκλογές, καλούμαστε να επιλέξουμε τους... προβλέψιμους και... δεδομένους, οι οποίοι φέρνουν αποτελέσματα. Όχι τους... απρόβλεπτους και τους "επαναστάτες της φακής", που παραμένουν ζωντανοί, γιατί έχουν καταφέρει να προβλέπουν και να θεωρούν ως δεδομένους, όλους αυτούς που ψηφίζουν και βρίσκονται στην κοσμάρα τους...