Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δεν είμαστε στο... 2008
Ζεις το τέλος εποχής, καταλαβαίνεις;
Τετάρτη, 24/06/2015

«Μ΄αγαπά, δεν μ΄αγαπά », « Θα πτωχεύσουμε , δε θα πτωχεύσουμε». «Θέλω να κλείσει  η συμφωνία... ή μήπως δε θέλω ;»  Δυο δρόμους έχει η ζωή ποιος να ναι ο σωστός. «Φταίνε οι αριστεροί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ» « Όχι φταίνε οι δουλοπρεπείς οι μνημονιακοί » « Να σκίσουν τον δημόσιο τομέα, γιατί να ρημάζουν τον ιδιωτικό;»  « Λίγοι ψάχνουν κάθε βράδυ στους κάδους ;»  «Να τα πάρουν από τις επιχειρήσεις αλλά πώς θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα;»  

Βαβούρα . Σύγχυση. Θυμός. Αγωνία . Νεύρα ,πολλά νεύρα, παντού. Στον δρόμο , στο σπίτι , στην παρέα , παντού. Βαβέλ  συναισθημάτων και  αντιλήψεων.  Η ιστορία - λέει-  έχει δώσει  απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.  Για πες ..

Τα πράγματα είναι απλά. Η Ελλάδα έχει επιβιώσει 2.500 χρόνια. Δεν σου τα μάθανε στο σχολείο ;  Μην ανησυχείς για την έκβαση των πραγμάτων. Η Ελλάδα θα μείνει όρθια. Οι Έλληνες  όμως ;  Αυτό να σε ανησυχεί . Για αυτό να μην θυμώνεις. Και μην στρέφεσαι κατά του διπλανού σου. Δεν σου φταίει αυτός που δε μπορείς να βρεις την ασφάλεια της ευμάρειάς σου. Μην την ψάχνεις, μην την επιζητάς καν . Ζεις το τέλος εποχής , καταλαβαίνεις ; Δεν καταλαβαίνεις ε; 

Ό,τι έγινε, έγινε.  Ότι ήξερες , ξέχασέ το . Τις βεβαιότητες σου, τις καβάτζες σου, ποιος ήσουν πριν από το 2008 και πού  ονειρευόσουν να φτάσεις . Delete;  Ακούς ;

Δες με άλλα μάτια.  Παρατήρησε τα φωτεινά παραδείγματα που κάνουν την κρίση ευκαιρία. Μάθε να οραματίζεσαι, ψάξε βρες τον τρόπο αν δεν τον ξέρεις. Η εποχή αγαπά τους τολμηρούς που δεν ξέχασαν να ονειρεύονται. Αυτούς που κάνουν την τρέλα τους, φαινόμενο. Σταμάτα να είσαι το μυρμήγκι , όχι γιατί και αυτό δεν είναι χρήσιμο αλλά γιατί τελείωσε η εποχή του. Όχι δεν σου κάνω τον σοφό. Δεν είμαι ούτε ο μικρός πρίγκιπας, ούτε η νεράιδα από τα παραμύθια της μικρής μου, Μάιρας. Αλλά  μόνο έτσι θα αποφύγουμε την τρέλα . Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί . Δεν φταίνε οι μεν ούτε οι δε . Ή για να στο πω αλλιώς :φταίνε όλοι τους .  Εδώ όμως είναι η παγίδα που σου στήσανε και εσύ έπεσες μέσα. Στοχοποιείς , κατηγορείς  και θυμώνεις .  Τόση ενέργεια χαμένη, το έχεις σκεφτεί ;  Δεν είναι εποχή για άμυνα, ακούς ; Είναι ευκαιρία για επίθεση ! Ακούς ;  Επίθεση στον φόβο που μόνο θα θεριεύει, ακούς ;  Πίστεψέ με . Και με τη συμφωνία κλεισμένη και με τη χώρα πτωχευμένη.