Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνέντευξη στον ΣΚΑΙ
O προσωπικός μύθος του Γιάνη
Τετάρτη, 20/01/2016


Αναρωτιέμαι αν η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη είχε άλλο στόχο από το να τονώσει την τηλεθέαση του ΣΚΑΙ και την δική του αυταρέσκεια. Δύο σύντομες και καλοπροαίρετες παρατηρήσεις.

Πρώτον. Αν είχε πει τότε δημόσια ότι ο «Βόλφγκανγκ» ο ίδιος του είχε πει ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει και τα είχε κάνει όλα «άνω-κάτω» θα είχε πολύ διαφορετική αξία και θα είχε προκαλέσει ίσως μια διεθνή συζήτηση για τον τρόπο, που οι εταίροι χειρίζονται το ελληνικό ζήτημα. Να το λέει τώρα μοιάζει με διακίνηση αστικού μύθου σε καφενεία της επαρχίας. Αυτό δεν αναιρεί φυσικά το γεγονός ότι όσα λέει είναι πράγματι αυτά που ο κάθε αντικειμενικός παρατηρητής βλέπει και έχει πει εδώ και καιρό. Το πρόγραμμα είναι εντελώς εκτός ελληνικής πραγματικότητας και δεν πρόκειται ούτε να «μας σώσει» ούτε καν να εφαρμοστεί.

Δεύτερον. Το να πηγαίνεις να δώσεις «Την συνέντευξη» στο κανάλι που πρωτοστάτησε στην προπαγάνδα του ΝΑΙ, αλλά και στην δική σου προσωπική απαξίωση δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τις προθέσεις σου. Και μόνο τα γλυκανάλατα σχόλια του τρίου της λογικής «πιο συστημικός δεν γίνεται», που ακολούθησαν τη συνέντευξη θα πρέπει να τον έχουν κάνει να το μετανιώσει (αν τα είδε). Θεωρώ ότι και οι πιο πιστοί θαυμαστές του θα πρέπει να έχουν «ξενερώσει» με αυτό το φινάλε.

Οσο για τα περί «ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας» στο Μαξίμου και για της καλής προσωπικής του σχέσης με τον Αλέξη, με τον οποίο δεν τσακώθηκε ποτέ, θα μπορούσαν να είναι και ατάκες της Αννας Βίσση σε μεσημεριανή εκπομπή μετά από ένα μεγάλο χωρισμό...

Δυστυχώς για όσους δεν κρίνουν μόνο από το «στυλάκι» και εκτιμούσαν ίσως τον Γιάνη ως οικονομολόγο η χθεσινή του εμφάνιση θα πρέπει να αποτέλεσε μια ακόμα επιβεβαίωση, ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι απλά ο προσωπικός του μύθος και όχι μια πραγματική λύση στο συνεχιζόμενο αδιέξοδο της χώρας.